ZUPY

Porcja 300 ml | Minimum 15 porcji


Rosół tradycyjny z pietruszką – 15 zł

Krem z pieczonej papryki z grzankami ziołowymi i śmietanką – 18 zł

Krem z białych warzyw z grzankami czosnkowymi – 17 zł

Krem z pomidorów ze śmietanką i oliwą bazyliową – 18 zł

Tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem – 18 zł

Boeuf Strogonow z papryką i pieczarkami + pieczywo / lub bogracz – 25 zł

Czysty barszczyk + pieczywo czosnkowe – 14 zł

Krem z dyni z imbirem i prażonymi pestkami dyni – 18 zł

Krem z batata z chorizo, szczypiorem i śmietanką – 19 zł

Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi – 18 zł

Kalafiorowa z ziemniakami i fetą – 16 zł

Pieczarkowa z fetą i karmelizowanym porem – 16 zł

Flaki wołowe – 18 zł

Sezonowe:

Chłodnik z ogórków ze śmietaną i koperkiem – 12 zł

Zupa botwinkowa – 12 zł

Chłodnik z buraczków – 12 zł

Gazpacho z pomidorów – 14 zł

Krem z kurek z chipsem z boczku – 22 zł


Inne zupy na zamówienie

DANIA GŁÓWNE – MIĘSA

Porcja 150 g | Minimum 10 porcji

Schab pieczony ze śliwką (plaster) – 15 zł

Pieczone kacze udo z konfiturą żurawinową – 22 zł

Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, fetą i suszonym pomidorem – 19 zł

Plastry schabu w sosie węgierskim – 18 zł

Roladki z indyka z serem brie i szynką szwardzwaldzką – 20 zł

De Volaille z masłem – 20 zł

Sznycle z indyka w sosie śmietanowym z koperkiem – 20 zł

Schab nadziewany brokułem, fetą i pieczarkami – 20 zł

Bitki wołowe duszone w czerwonym winie z borowikami (2 szt) – 30 zł

Zraz wieprzowy z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 20 zł/szt

Zraz wołowy z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 24 zł/szt

Pieczeń z indyka w glazurze miodowo-musztardowej – 20 zł

Plastry schabu w sosie z suszonych pomidorów – 18 zł

Sakiewka z grillowanego kurczaka z brokułem, orzechami i migdałami w sosie ziołowym – 20 zł

Piersi kurczaka z camembertem zawijane w boczku – 20 zł

Piersi kurczaka z mozzarellą, suszonym pomidorem i pesto bazyliowym zawijane w boczku – 20 zł

Kotlet schabowy (ok. 15 cm) – 20 zł

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie ze szparagami (2 szt) – 25 zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym (2 szt) – 35 zł

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe (2 szt) – 20 zł

Policzki wołowe w sosie grzybowym – 30 zł


DANIA GŁÓWNE – RYBY
Porcja 150 g | Minimum 8 porcji


Łosoś w sosie śmietanowym ze szpinakiem na pesto pietruszkowym z pomidorem koktajlowym – 26 zł

Łosoś pieczony na szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą – 30 zł

Polędwica z dorsza w sosie z suszonych pomidorów i rozmarynem – 30 zł

Łosoś Teriyaki z sezamem – 35 zł

Sandacz pieczony w migdałach – 35 zł

Ryba pieczona z sosem koperkowym – 25 zł

Pstrąg pieczony w całości (350 g) – 40 zł

DANIA WEGETARIAŃSKIE / WEGAŃSKIE

Porcja 150 g

Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej w sosie pomidorowym z cukinią – 18 zł

Kotlety z buraka z kaszą jaglaną i sosem grzybowym – 14 zł

Warzywna potrawka (papryka, pieczarki, cukinia, fasolka zielona) – 25 zł

Wegańskie chili z soczewicą i fasolą + ryż – 25 zł

DANIA OBIADOWE (różne)

Minimum 10 porcji

Pikantna tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym (350 ml) – 25 zł

Krewetki w sosie maślano-winnym + pieczywo – 25 zł

Kurczak Tikka masala z warzywami – 30 zł

Warzywa faszerowane mięsem i serem w sosie pomidorowym (2 połówki) – 25 zł / wersja wege – 20 zł

Musaka z bakłażanem, ziemniakami i wołowiną – 22 zł

Lasagne ze szpinakiem i ricottą (200 g) – 25 zł

Lasagne bolognese z beszamelem (250 g) – 25 zł

Krokiety z boczniakiem, jajem i szczypiorem – 18 zł/szt

Krokiety z mięsem lub kapustą – 16 zł/szt

Gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym – 18 zł/szt

Pierogi ruskie – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)

Pierogi szpinak-feta – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)

Pierogi z mięsem – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)

DODATKI
Minimum 10 porcji

Pieczone łódki ziemniaczane – 9 zł

Ziemniaki gotowane – 8 zł

Kasze, ryże – 8 zł

Frytki (100 g) – 10 zł

Kulki ziemniaczane (100 g) – 9 zł

WARZYWA / SURÓWKI

Brokuły z sosem gorgonzola i pestkami dyni – 15 zł

Surówka z winegretem (pomidorki cherry, szalotka, rukola) – 9 zł

Gotowany mix warzyw – 9 zł

Mix sałat z pomidorem, papryką i rzodkiewką w sosie jogurtowym – 9 zł

Surówka z ogórków małosolnych, kalafiora, rzodkiewki i koperku (z jogurtem) – 8 zł

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki – 10 zł

Czerwona kapusta z jabłkiem i suszoną śliwką – 8 zł

Surówka Colesław – 9 zł

Buraczki zasmażane – 8 zł

Marchewka z groszkiem na maśle – 10 zł


Minimalne zamówienie 15 szt. z rodzaju


Kanapki, burgery i tortille

Kanapka panini z szynką i serem – 8 zł

Mini kanapki dekoracyjne (mix z szynką, serem, warzywami, łososiem, mozzarellą) – 5 zł

Mini burgery wołowe z serem cheddar – 11 zł/szt

Mini burgery wege z grillowaną papryką, cukinią i serem halloumi – 11 zł/szt

Bao z szarpanym kurczakiem, surówką z czerwonej kapusty i sosem sezamowym – 11 zł/szt

Tortilla z kurczakiem i guacamole – 6 zł/szt

Tortilla z tuńczykiem, kukurydzą i grillowaną cukinią – 6 zł/szt

Tortilla z serkiem śmietankowym, łososiem i rukolą – 7 zł/szt

Tortilla z serkiem śmietankowym, suszonym pomidorem i rukolą – 6 zł/szt

Tortilla z szynką, serem, papryką i oliwkami – 6 zł/szt

Burrito z kurczakiem, ryżem i czarną fasolą (połówka) – 8 zł


Tacos, quesadille

Quesadilla z kurczakiem, papryką i serem cheddar + guacamole i salsa pomidorowa (6 trójkątów) – 40 zł

Tacos kukurydziane z mięsem mielonym i warzywami – 10 zł/szt

Tacos z kurczakiem, warzywami i awokado – 10 zł/szt

Tacos z krewetkami i warzywami – 12 zł/szt 

Krewetki i ryby

Pieczone krewetki w panierce kokosowej + sos sweet chilli (12 szt.) – 40 zł

Krewetki tygrysie w panko + salsa mango i kolendra (mono porcja) – 12 zł

Krewetka w panko + salsa – 12 zł/mono porcja

Szaszłyk z ananasa i krewetek + pesto pietruszkowe (4 krewetki) – 15 zł/szt

Tatar z łososia z awokado i szalotką – 14 zł (100 g)

Tatar z łososia z awokado i szalotką na pieczywie – 11 zł (60 g)

Tatar z łososia z kawiorem i koprem – 18 zł/szt

Mięsa i wytrawne przekąski


Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach cornflake – 4,5 zł/szt

Sajgonki wieprzowe lub warzywne (min. 10 szt.) – 70 zł + sos sweet chilli

Skrzydełka z kurczaka a’la KFC (15 szt.) – 60 zł

Mini zapiekanki gyros (10 cm) – 9 zł

Mini hot dogi w cieście francuskim – 6 zł

Kieszonki z ciasta francuskiego z kurczakiem, mozzarellą, pieczarkami i pietruszką – 8 zł

Nadziewane pieczone ziemniaki z boczkiem, cheddarem i sosem tatarskim – 12 zł

Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami/szynką, serem i sosem pomidorowym – 7 zł

Tymbaliki drobiowe z kurczakiem i warzywami – 8 zł/szt

Tymbaliki z łososiem, pstrągiem, jajkiem i warzywami – 10 zł/szt

Vol-au-vent z ubijaną fetą i łososiem – 10 zł/szt

Łódeczki z papryki z mięsem mielonym i pieczarkami – 10 zł/szt

Tatar wołowy z ogórkiem kiszonym i szalotką – 15 zł (100 g)

Tatar wołowy z ogórkiem kiszonym i szalotką na pieczywie – 9 zł/os. (60 g)

Tartinki wytrawne z musem z wątróbki i konfiturą cebulową – 10 zł szt 

Przekąski wegetariańskie

Roladki z grillowanej cukinii z serkiem kozim i suszonym pomidorem – 6 zł/szt

Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i orzechami włoskimi – 7 zł/szt

Roladki z gruszką, rukolą, serem blue i szynką prosciutto – 7 zł

Połówki batata z ubijaną fetą, pesto szpinakowym i orzechami – 12 zł

Pieczone połówki gruszek z serem pleśniowym i orzechami włoskimi – 9 zł/szt

Tarty wytrawne (30 cm)

Z kurczakiem, kurkami i ricottą – 90 zł

Z szynką, porem i cheddarem – 90 zł

Ze szparagami, boczkiem i pomidorem – 100 zł

Z karmelizowaną cebulką i serem blue – 90 zł

Z mozzarellą, bazylią i pomidorami koktajlowymi – 90 zł

Z łososiem i brokułem – 100 zł

Z kurczakiem, kukurydzą, jajkiem i brokułem – 90 zł

Z kiełbasą, karmelizowaną cebulą i pieczarkami – 90 zł

Z grillowanymi warzywami i serem – 90 zł

Z burakiem, fetą i karmelizowaną czerwoną cebulą – 90 zł

Sałatki (porcja na 8 os.)

Mix sałat z gruszką, orzechami włoskimi i serem blue + sos miodowo-musztardowy – 100 zł

Z łososiem, jajkiem, rzodkiewką – sos majonezowy – 100 zł

Roszponka z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i parmezanem – 100 zł

Caprese z grillowanym bakłażanem – 100 zł

Z bekonem, fetą i słonecznikiem – 100 zł

Z mango, awokado, granatem i serem blue – 100 zł

Z rukolą, pomarańczą, granatem i kurczakiem – 100 zł

Z krewetkami, awokado, rukolą i pomidorkami – 100 zł

Z mango, burakiem i fetą – 100 zł

Z tortellini, rukolą i suszonymi pomidorami – 100 zł

Z makaronem ryżowym, sezamem i orzechami (tofu +15 zł, krewetki +30 zł) – 100 zł

Z brokułem, jajkiem, migdałami i wędzonym schabem – 100 zł

Z kozim serem, gruszką i cykorią + balsamico – 100 zł

Nicejska z tuńczykiem i jajkiem – 100 zł

Z łososiem wędzonym na ciepło, rzodkiewką, koperkiem – 100 zł

Gyros z kapustą pekińską i kurczakiem – 100 zł

Tajska z komosą, pieczonym batatem i kapustą czerwoną – 100 zł

Rukola z grillowaną nektarynką, burattą i pomidorkami – 100 zł

Buratta, 3 rodzaje pomidorów koktajlowych, grzanki, granat i mięta – 100 zł

Rzymska z grillowaną papryką, pomidorem, halloumi i szynką serrano – 100 zł

Bruschetty (min. 10 szt. z rodzaju)

Z rostbefem i kurkami – 10 zł

Z pomidorem, cebulą, bazylią i oliwkami – 6 zł

Z karmelizowaną gruszką i serem pleśniowym – 6 zł

Z serem kozim i kurkami – 6 zł

Z grillowanymi pomidorkami i mozzarellą – 6 zł

Z pesto, prosciutto i rukolą – 6 zł

Z guacamole i krewetkami – 8 zł

Z szarpaną wieprzowiną – 8 zł

Z pomidorami i grillowanym bakłażanem – 6 zł


Latem dodatkowo:

Z ricottą, figą i miodem – 7 zł

Z grillowaną morelą, fetą i redukcją balsamiczną – 7 zł

Deski i półmiski (dla kilku osób)

Deska hiszpańskich wędlin, serów, winogron i bruschett – 220 zł

Półmisek wędlin: pieczony indyk, schab, roladki, śliwki w boczku – 240 zł

Deska z hummusami, tapenadą, oliwkami, grissini, naan i tabbouleh – 220 zł

Sezonowe (lato)

Szparagi w szynce szwarcwaldzkiej w cieście francuskim – 12 zł

Roladki z melona, rukoli i szynki szwarcwaldzkiej – 8 zł

Pieczarki faszerowane mięsem i serem – 11 zł

Pieczarki faszerowane kuskusem, szpinakiem i fetą – 11 zł

Brzoskwinie z prosciutto, bazylią i mozzarellą – 8 zł

Figa z ricottą, orzechami i glazurą miodową – 9 zł

Talerz carpaccio z figą, prosciutto, rukolą i parmezanem (5 os.) – 80 zł

Talerz carpaccio wołowego z kaparami i pomidorem (5 os.) – 140 zł




LEMONIADY
(80 ZŁ – 5 LITRÓW)

podawane w dystrybutorach z kranikiem

Cytryna, limonka mięta

Cytryna, malina , rozmaryn

Grejpfrut, pomarańcza, tymianek

Malina, cytryna, melisa

Brzoskwinia, malina, bazylia

Arbuz limonka cytryna mięta


DESERY


Mini desery w słoikach (10 zł szt , minimum 10 szt)

Kruszone ciasto, krem mascarpone, słony karmel

Tiramisu z malinami

Krem kajmakowy z bakaliami i bezą

Leśny mech

Brownie z kremem orzechowym i jeżyną

Oreo z truskawką

Brownie z musem mango


Tarteletki z mascarpone i owocami sezonowymi – 12 zł

Mini bezy pavlowa z owocami – 13 zł / szt


CIASTA

Brownie z truskawkami i borówkami  blacha 100 zł (35 cm x 25 cm)

Serniko-brownie z truskawkami 100 zł (35 cm x 25 cm)

Sernik francuski z biała czekolada i karmelizowanymi malinami 120 zł (śr. 26 cm)

Sernik z orzeszkami ziemnymi i polewą ze słonego karmelu – 120 zł (śr. 26 cm)

Tarta z kremem mascarpone malinami i borówka - 100 zł

Beza Pavlova z owocami sezonowymi- 100 zł

Ciasto Marchewkowe z kremem na bazie tahini i serka philadelphia – 90 zł (blacha 25 x 35 cm)

Tort bezowy rafaello – 110 zł (średnica 30 cm)

Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym – 110 zł (35 cm x 25 cm)

Sernik oreo z białą czekoladą i mascarpone – 130 zł (średnica 28 cm)

Jabłecznik z kruszonką – 100 zł (blacha 35 cm x 25 cm)


inne ciasta na indywidualne zamówienie