ZUPY
Porcja 300 ml | Minimum 15 porcji
Rosół tradycyjny z pietruszką – 15 zł
Krem z pieczonej papryki z grzankami ziołowymi i śmietanką – 18 zł
Krem z białych warzyw z grzankami czosnkowymi – 17 zł
Krem z pomidorów ze śmietanką i oliwą bazyliową – 18 zł
Tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem – 18 zł
Boeuf Strogonow z papryką i pieczarkami + pieczywo / lub bogracz – 25 zł
Czysty barszczyk + pieczywo czosnkowe – 14 zł
Krem z dyni z imbirem i prażonymi pestkami dyni – 18 zł
Krem z batata z chorizo, szczypiorem i śmietanką – 19 zł
Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi – 18 zł
Kalafiorowa z ziemniakami i fetą – 16 zł
Pieczarkowa z fetą i karmelizowanym porem – 16 zł
Flaki wołowe – 18 zł
Sezonowe:
Chłodnik z ogórków ze śmietaną i koperkiem – 12 zł
Zupa botwinkowa – 12 zł
Chłodnik z buraczków – 12 zł
Gazpacho z pomidorów – 14 zł
Krem z kurek z chipsem z boczku – 22 zł
Inne zupy na zamówienie
DANIA GŁÓWNE – MIĘSA
Porcja 150 g | Minimum 10 porcji
Schab pieczony ze śliwką (plaster) – 15 zł
Pieczone kacze udo z konfiturą żurawinową – 22 zł
Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, fetą i suszonym pomidorem – 19 zł
Plastry schabu w sosie węgierskim – 18 zł
Roladki z indyka z serem brie i szynką szwardzwaldzką – 20 zł
De Volaille z masłem – 20 zł
Sznycle z indyka w sosie śmietanowym z koperkiem – 20 zł
Schab nadziewany brokułem, fetą i pieczarkami – 20 zł
Bitki wołowe duszone w czerwonym winie z borowikami (2 szt) – 30 zł
Zraz wieprzowy z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 20 zł/szt
Zraz wołowy z ogórkiem, boczkiem i cebulą – 24 zł/szt
Pieczeń z indyka w glazurze miodowo-musztardowej – 20 zł
Plastry schabu w sosie z suszonych pomidorów – 18 zł
Sakiewka z grillowanego kurczaka z brokułem, orzechami i migdałami w sosie ziołowym – 20 zł
Piersi kurczaka z camembertem zawijane w boczku – 20 zł
Piersi kurczaka z mozzarellą, suszonym pomidorem i pesto bazyliowym zawijane w boczku – 20 zł
Kotlet schabowy (ok. 15 cm) – 20 zł
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie ze szparagami (2 szt) – 25 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym (2 szt) – 35 zł
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe (2 szt) – 20 zł
Policzki wołowe w sosie grzybowym – 30 zł
DANIA GŁÓWNE – RYBY
Porcja 150 g | Minimum 8 porcji
Łosoś w sosie śmietanowym ze szpinakiem na pesto pietruszkowym z pomidorem koktajlowym – 26 zł
Łosoś pieczony na szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą – 30 zł
Polędwica z dorsza w sosie z suszonych pomidorów i rozmarynem – 30 zł
Łosoś Teriyaki z sezamem – 35 zł
Sandacz pieczony w migdałach – 35 zł
Ryba pieczona z sosem koperkowym – 25 zł
Pstrąg pieczony w całości (350 g) – 40 zł
DANIA WEGETARIAŃSKIE / WEGAŃSKIE
Porcja 150 g
Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej w sosie pomidorowym z cukinią – 18 zł
Kotlety z buraka z kaszą jaglaną i sosem grzybowym – 14 zł
Warzywna potrawka (papryka, pieczarki, cukinia, fasolka zielona) – 25 zł
Wegańskie chili z soczewicą i fasolą + ryż – 25 zł
DANIA OBIADOWE (różne)
Minimum 10 porcji
Pikantna tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym (350 ml) – 25 zł
Krewetki w sosie maślano-winnym + pieczywo – 25 zł
Kurczak Tikka masala z warzywami – 30 zł
Warzywa faszerowane mięsem i serem w sosie pomidorowym (2 połówki) – 25 zł / wersja wege – 20 zł
Musaka z bakłażanem, ziemniakami i wołowiną – 22 zł
Lasagne ze szpinakiem i ricottą (200 g) – 25 zł
Lasagne bolognese z beszamelem (250 g) – 25 zł
Krokiety z boczniakiem, jajem i szczypiorem – 18 zł/szt
Krokiety z mięsem lub kapustą – 16 zł/szt
Gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym – 18 zł/szt
Pierogi ruskie – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)
Pierogi szpinak-feta – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)
Pierogi z mięsem – 3,50 zł/szt (min. 20 szt)
DODATKI
Minimum 10 porcji
Pieczone łódki ziemniaczane – 9 zł
Ziemniaki gotowane – 8 zł
Kasze, ryże – 8 zł
Frytki (100 g) – 10 zł
Kulki ziemniaczane (100 g) – 9 zł
WARZYWA / SURÓWKI
Brokuły z sosem gorgonzola i pestkami dyni – 15 zł
Surówka z winegretem (pomidorki cherry, szalotka, rukola) – 9 zł
Gotowany mix warzyw – 9 zł
Mix sałat z pomidorem, papryką i rzodkiewką w sosie jogurtowym – 9 zł
Surówka z ogórków małosolnych, kalafiora, rzodkiewki i koperku (z jogurtem) – 8 zł
Surówka z kiszonej kapusty i marchewki – 10 zł
Czerwona kapusta z jabłkiem i suszoną śliwką – 8 zł
Surówka Colesław – 9 zł
Buraczki zasmażane – 8 zł
Marchewka z groszkiem na maśle – 10 zł
Minimalne
zamówienie 15 szt. z rodzaju
Kanapki, burgery i tortille
Kanapka panini z szynką i serem – 8 zł
Mini kanapki dekoracyjne (mix z szynką, serem, warzywami, łososiem, mozzarellą) – 5 zł
Mini burgery wołowe z serem cheddar – 11 zł/szt
Mini burgery wege z grillowaną papryką, cukinią i serem halloumi – 11 zł/szt
Bao z szarpanym kurczakiem, surówką z czerwonej kapusty i sosem sezamowym – 11 zł/szt
Tortilla z kurczakiem i guacamole – 6 zł/szt
Tortilla z tuńczykiem, kukurydzą i grillowaną cukinią – 6 zł/szt
Tortilla z serkiem śmietankowym, łososiem i rukolą – 7 zł/szt
Tortilla z serkiem śmietankowym, suszonym pomidorem i rukolą – 6 zł/szt
Tortilla z szynką, serem, papryką i oliwkami – 6 zł/szt
Burrito z kurczakiem, ryżem i czarną fasolą (połówka) – 8 zł
Tacos, quesadille
Quesadilla z kurczakiem, papryką i serem cheddar + guacamole i salsa pomidorowa (6 trójkątów) – 40 zł
Tacos kukurydziane z mięsem mielonym i warzywami – 10 zł/szt
Tacos z kurczakiem, warzywami i awokado – 10 zł/szt
Tacos z krewetkami i warzywami – 12 zł/szt
Krewetki i ryby
Pieczone krewetki w panierce kokosowej + sos sweet chilli (12 szt.) – 40 zł
Krewetki tygrysie w panko + salsa mango i kolendra (mono porcja) – 12 zł
Krewetka w panko + salsa – 12 zł/mono porcja
Szaszłyk z ananasa i krewetek + pesto pietruszkowe (4 krewetki) – 15 zł/szt
Tatar z łososia z awokado i szalotką – 14 zł (100 g)
Tatar z łososia z awokado i szalotką na pieczywie – 11 zł (60 g)
Tatar z łososia z kawiorem i koprem – 18 zł/szt
Mięsa i wytrawne przekąski
Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach cornflake – 4,5 zł/szt
Sajgonki wieprzowe lub warzywne (min. 10 szt.) – 70 zł + sos sweet chilli
Skrzydełka z kurczaka a’la KFC (15 szt.) – 60 zł
Mini zapiekanki gyros (10 cm) – 9 zł
Mini hot dogi w cieście francuskim – 6 zł
Kieszonki z ciasta francuskiego z kurczakiem, mozzarellą, pieczarkami i pietruszką – 8 zł
Nadziewane pieczone ziemniaki z boczkiem, cheddarem i sosem tatarskim – 12 zł
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami/szynką, serem i sosem pomidorowym – 7 zł
Tymbaliki drobiowe z kurczakiem i warzywami – 8 zł/szt
Tymbaliki z łososiem, pstrągiem, jajkiem i warzywami – 10 zł/szt
Vol-au-vent z ubijaną fetą i łososiem – 10 zł/szt
Łódeczki z papryki z mięsem mielonym i pieczarkami – 10 zł/szt
Tatar wołowy z ogórkiem kiszonym i szalotką – 15 zł (100 g)
Tatar wołowy z ogórkiem kiszonym i szalotką na pieczywie – 9 zł/os. (60 g)
Tartinki wytrawne z musem z wątróbki i konfiturą cebulową – 10 zł szt
Przekąski wegetariańskie
Roladki z grillowanej cukinii z serkiem kozim i suszonym pomidorem – 6 zł/szt
Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i orzechami włoskimi – 7 zł/szt
Roladki z gruszką, rukolą, serem blue i szynką prosciutto – 7 zł
Połówki batata z ubijaną fetą, pesto szpinakowym i orzechami – 12 zł
Pieczone połówki gruszek z serem pleśniowym i orzechami włoskimi – 9 zł/szt
Tarty wytrawne (30 cm)
Z kurczakiem, kurkami i ricottą – 90 zł
Z szynką, porem i cheddarem – 90 zł
Ze szparagami, boczkiem i pomidorem – 100 zł
Z karmelizowaną cebulką i serem blue – 90 zł
Z mozzarellą, bazylią i pomidorami koktajlowymi – 90 zł
Z łososiem i brokułem – 100 zł
Z kurczakiem, kukurydzą, jajkiem i brokułem – 90 zł
Z kiełbasą, karmelizowaną cebulą i pieczarkami – 90 zł
Z grillowanymi warzywami i serem – 90 zł
Z burakiem, fetą i karmelizowaną czerwoną cebulą – 90 zł
Sałatki (porcja na 8 os.)
Mix sałat z gruszką, orzechami włoskimi i serem blue + sos miodowo-musztardowy – 100 zł
Z łososiem, jajkiem, rzodkiewką – sos majonezowy – 100 zł
Roszponka z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i parmezanem – 100 zł
Caprese z grillowanym bakłażanem – 100 zł
Z bekonem, fetą i słonecznikiem – 100 zł
Z mango, awokado, granatem i serem blue – 100 zł
Z rukolą, pomarańczą, granatem i kurczakiem – 100 zł
Z krewetkami, awokado, rukolą i pomidorkami – 100 zł
Z mango, burakiem i fetą – 100 zł
Z tortellini, rukolą i suszonymi pomidorami – 100 zł
Z makaronem ryżowym, sezamem i orzechami (tofu +15 zł, krewetki +30 zł) – 100 zł
Z brokułem, jajkiem, migdałami i wędzonym schabem – 100 zł
Z kozim serem, gruszką i cykorią + balsamico – 100 zł
Nicejska z tuńczykiem i jajkiem – 100 zł
Z łososiem wędzonym na ciepło, rzodkiewką, koperkiem – 100 zł
Gyros z kapustą pekińską i kurczakiem – 100 zł
Tajska z komosą, pieczonym batatem i kapustą czerwoną – 100 zł
Rukola z grillowaną nektarynką, burattą i pomidorkami – 100 zł
Buratta, 3 rodzaje pomidorów koktajlowych, grzanki, granat i mięta – 100 zł
Rzymska z grillowaną papryką, pomidorem, halloumi i szynką serrano – 100 zł
Bruschetty (min. 10 szt. z rodzaju)
Z rostbefem i kurkami – 10 zł
Z pomidorem, cebulą, bazylią i oliwkami – 6 zł
Z karmelizowaną gruszką i serem pleśniowym – 6 zł
Z serem kozim i kurkami – 6 zł
Z grillowanymi pomidorkami i mozzarellą – 6 zł
Z pesto, prosciutto i rukolą – 6 zł
Z guacamole i krewetkami – 8 zł
Z szarpaną wieprzowiną – 8 zł
Z pomidorami i grillowanym bakłażanem – 6 zł
Latem dodatkowo:
Z ricottą, figą i miodem – 7 zł
Z grillowaną morelą, fetą i redukcją balsamiczną – 7 zł
Deski i półmiski (dla kilku osób)
Deska hiszpańskich wędlin, serów, winogron i bruschett – 220 zł
Półmisek wędlin: pieczony indyk, schab, roladki, śliwki w boczku – 240 zł
Deska z hummusami, tapenadą, oliwkami, grissini, naan i tabbouleh – 220 zł
Sezonowe (lato)
Szparagi w szynce szwarcwaldzkiej w cieście francuskim – 12 zł
Roladki z melona, rukoli i szynki szwarcwaldzkiej – 8 zł
Pieczarki faszerowane mięsem i serem – 11 zł
Pieczarki faszerowane kuskusem, szpinakiem i fetą – 11 zł
Brzoskwinie z prosciutto, bazylią i mozzarellą – 8 zł
Figa z ricottą, orzechami i glazurą miodową – 9 zł
Talerz carpaccio z figą, prosciutto, rukolą i parmezanem (5 os.) – 80 zł
Talerz carpaccio wołowego z kaparami i pomidorem (5 os.) – 140 zł
LEMONIADY
(80 ZŁ – 5 LITRÓW)
podawane w dystrybutorach z kranikiem
Cytryna, limonka mięta
Cytryna, malina , rozmaryn
Grejpfrut, pomarańcza, tymianek
Malina, cytryna, melisa
Brzoskwinia, malina, bazylia
Arbuz limonka cytryna mięta
DESERY
Mini desery w słoikach (10 zł szt , minimum 10 szt)
Kruszone ciasto, krem mascarpone, słony karmel
Tiramisu z malinami
Krem kajmakowy z bakaliami i bezą
Leśny mech
Brownie z kremem orzechowym i jeżyną
Oreo z truskawką
Brownie z musem mango
Tarteletki z mascarpone i owocami sezonowymi – 12 zł
Mini bezy pavlowa z owocami – 13 zł / szt
CIASTA
Brownie z truskawkami i borówkami blacha 100 zł (35 cm x 25 cm)
Serniko-brownie z truskawkami 100 zł (35 cm x 25 cm)
Sernik francuski z biała czekolada i karmelizowanymi malinami 120 zł (śr. 26 cm)
Sernik z orzeszkami ziemnymi i polewą ze słonego karmelu – 120 zł (śr. 26 cm)
Tarta z kremem mascarpone malinami i borówka - 100 zł
Beza Pavlova z owocami sezonowymi- 100 zł
Ciasto Marchewkowe z kremem na bazie tahini i serka philadelphia – 90 zł (blacha 25 x 35 cm)
Tort bezowy rafaello – 110 zł (średnica 30 cm)
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym – 110 zł (35 cm x 25 cm)
Sernik oreo z białą czekoladą i mascarpone – 130 zł (średnica 28 cm)
Jabłecznik z kruszonką – 100 zł (blacha 35 cm x 25 cm)
inne ciasta na indywidualne zamówienie